Onze bieren

Gulpener Dort
Gulpener Dort
Gulpener Dort

7%

Gulpener Dort is Nederlands eerste speciaalbier, voor het eerst gebrouwen in 1953. Dort is een variant op de Duitse Dortmunder. Hou je van echt karaktervol bier, dan drink je Gulpener Dort. Een heerlijk amberkleurig authentiek Limburgs bier met een gracieuze, volmoutige en licht zoete smaak.

 

 

Oedipus Mannenliefde
Oedipus Mannenliefde
Oedipus Mannenliefde

6%

Mannenliefde van Oedipus Brewing is gebrouwen naar het voorbeeld van de oude saison's, maar zoals verwacht mag worden van een moderne brouwerij is er een geheel eigen draai gegeven aan dit concept. Zo is er onder andere limoengras en peper gebruikt om dit bier mooie complexe en kruidige smaken te geven.

Een saison is van oorsprong een seizoensbier afkomstig uit het Franstalige deel van België, Wallonië. Het bier werd in de winter door boeren gebrouwen om het in het oogstseizoen te schenken voor hun landarbeiders. Net als bij ipa werd er extra hop gebruikt om het bier langer te kunnen bewaren. Tegenwoordig wordt het bier echter gewoon het hele jaar door gebrouwen.

Een saison is een ongefilterd bier met nagisting op de fles. 

 

Gerardus Dubbel
Gerardus Dubbel
Gerardus Dubbel

7%

Het mag dan wel een oud recept zijn uit het Redemptoristenklooster in Wittem, maar Gerardus Dubbel is een zeer eigentijds en vooral eigenzinnig bier. Zuur en kruidig. De goede proever herkent zelfs noten en cederhout. Gerardus Dubbel is stevig bier. Perfect voor aangename rustmomenten. Een deel van de omzet is bestemd voor het behoud van het prachtige klooster in Wittem. Gerardus Dubbel is bekroond met een zilveren World Beer Cup Award.

Maallust Weizen
Maallust Weizen
Maallust Weizen

5%

Een heerlijk zacht en fruitig tarwe bier van hoge gisting. Een echte dorstlesser. Het bier is ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Brouwerij 't IJ - Zatte
Brouwerij 't IJ - Zatte
Brouwerij 't IJ - Zatte

8%

Het eerste bier dat in 1985 uit de tanks van Brouwerij ‘t IJ kwam; een klassieker. Het is een tripel, waaronder volgens de Belgische traditie zwaardere blonde bieren vallen. De Zatte maakt dit meer dan waar. Het is een stevig goudgeel bier met een geur van vers fruit en hier en daar een vleugje graan. De smaak is licht zoet en eindigt in een fijne droge afdronk. Een heerlijk bier om in elk jaargetijde van te genieten.

Jopen Mooie Nel
Jopen Mooie Nel
Jopen Mooie Nel

Het beste bier van Nederland, 6,5%

IPA werd in de tijd van lange zeereizen extra zwaar gebrouwen en extra gehopt zodat het in de koloniën gedronken kon worden. Ook in Nederland hadden we onze versie van de IPA oftewel ‘duraebel scheepsbier’ voor Nederlands-Oost-Indië. Via de Amerikaanse Craft Beer Revolution is de IPA teruggekeerd in Europa.

De Amerikaanse hop in Jopen Mooie Nel IPA zorgt voor bitterheid met veel fruitige tonen. Jopen Mooie Nel IPA is vernoemd naar het water tussen Haarlem en Spaarndam en wordt buiten Nederland North Sea IPA genoemd.
Elke slok is een genot.

Gulpener Korenwolf
Gulpener Korenwolf
Gulpener Korenwolf

5%

Dit unieke viergranen witbier ontleent zijn naam aan de Korenwolf. Een hamster die alleen nog voorkomt in Zuid-Limburg. De milde tonen van jonge, witte bloesem in een geraffineerde combinatie met koriander en sinaasappelschil, zorgen voor een prikkelende smaakbeleving. De perfecte balans tussen fris, zoet en zuur. Geniet van dit heerlijke zomerse bier.

Gulpener Chateau Neubourg
Gulpener Chateau Neubourg
Gulpener Chateau Neubourg

5,5%

Dit is wat ze in het zuiden chique bier noemen. Gulpener Château Neubourg heeft een edele bitterheid. Een superieur Pilsner met karakter, naar grote hoogte getild door een geraffineerde combinatie van fijne kruiden en zuren, bloesem- en fruittonen en een aromatische gerststructuur. En bovendien gebotteld in een prachtige, stijlvolle fles. Château Neubourg is bekroond met een European Beer Star Award en behoort daarmee tot de top drie van de wereld. Daarnaast heeft Château Neubourg Goud gewonnen bij de Dutch Beer Challenge en is daarmee uitgeroepen tot het beste pils van Nederland. Een bier om exclusief van te genieten!

Texels Skuumkoppe
Texels Skuumkoppe
Texels Skuumkoppe

6%

Een ambachtelijk gebrouwen donker witbier met een volle smaak. Een fris tarwebier dat past bij alle jaargetijden. Texels Skuumkoppe is het boegbeeld van de Texelse Bierbrouwerij en het meest gedronken bier van Texels. Vele Texelaars zijn trots op dit bier en alle horecagelegenheden verkopen het. Een goede manier om kennis te maken met speciaalbier in het algemeen en Texels in het bijzonder.

Duuster Wit
Duuster Wit
Duuster Wit

6,4%

Dit oranjekoperkleurig en licht troebele bier is het van het type dunkel weizen
Het heeft een frisse geur met tonen van citrus en koriander
Het bier is vol van smaak, aromatisch en een zachte afdronk

Duuster Wit wordt door het EBC gebrouwen bij Sallandse Landbier Brouwerij in Raalte

Jopen Ongelovige Thomas
Jopen Ongelovige Thomas
Jopen Ongelovige Thomas

10%

Als je Amerikaanse hop in een quadrupel gooit

Jopen Ongelovige Thomas is onze interpretatie van een quadrupel. Een uitgesproken bier met volle moutsmaken als hoofdsmaak. De Amerikaanse hop zorgt voor een fruitig karakter.

Het bier is vernoemd naar de apostel Thomas die niet geloofde dat Jezus uit de dood was opgestaan. Zijn feestdag werd vroeger gevierd op 21 december, de start van de winter. Dit roodbruine bier is een ware winterwarmer. Verrassend en rijk van smaak en ideaal om van te nippen bij de open haard. Geloof het of niet, dit is een zwaargewicht.

La Trappe Isid'or
La Trappe Isid'or
La Trappe Isid'or

7,5%

Vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van de Trappistenbrouwerij in 2009. Isid’or werd zo goed ontvangen dat het in het vaste assortiment is opgenomen. Ongefilterd, lichtzoetig amberbier met een note van karamel, dat nagist op de fles en een volle zacht-bittere smaak en een fruitige afdronk heeft.

Kenmerken

Ongefilterd, bovengistend Trappistenbier met symbolische waarde.

Gulpener Aan lager wal
Gulpener Aan lager wal
Gulpener Aan lager wal

3,5%

Gulpener brengt in 2017 met vier craft brouwerijen een collaboration brew uit. De 3e collab is Aan Lager Wal. Dit bier is ontstaan uit de vriendschap tussen Brouwmeester Fer en Pepijn van Brouwerij De Prael uit Amsterdam en onze eigen brouwmeester Steven.

Aan Lager Wal is een uitgesproken Lager met een mooie bitterstructuur en een rijk en fruitig aroma van Nieuw-Zeelandse hop. Dryhopping zorgt voor extra karakter. Lekker licht!

Stroatige Jannus
Stroatige Jannus
Stroatige Jannus

7,5%

Dit volmoutige bier van brouwerij de Witte Leeuw in Wezep is gebrouwen volgens robuust recept en met liefde gebrouwen voor de drinker die van ambacht kan genieten. Deze Belgian style IPA kenmerkt zich door zijn 3 geselecteerde hopsoorten en 3 verschillende granen maken dit bier uniek in zijn klasse. Op advies het beste te degusteren met vrienden die een stevige 'bite' kunnen waarderen!

Muifel Beerskey
Muifel Beerskey
Muifel Beerskey

11%

Dit Whiskybier is best of both worlds omdat het de unieke eigenschappen combineert van rijk en krachtig speciaalbier en een stevig geturfde whiskey. Beerskey dankt zijn whisky beleving aan het gebruik van geturfde rookmout tijdens het brouwproces.

La Trappe Blond
La Trappe Blond
La Trappe Blond

6,5%

Dit sprankelende goudblonde bier heeft een aromatische, fruitige en frisse geur. De smaak is licht moutig en licht zoet. Het heeft een zachte bitterheid met een vriendelijke afdronk. Een uitgebalanceerde mix van complexiteit en eenvoud.

Kenmerken

Ongefilterd, bovengistend Trappistenbier.

Praght IPA
Praght IPA
Praght IPA

Hopus Dei
Hopus Dei
Hopus Dei

7,5%

Hopus Dei is een tripel van brouwerij de Witte Leeuw uit Wezep met een volle eerlijke smaak. Het is aangenaam fruitig, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak. De geselecteerde hopsoorten en granen maken dit bier een lekker doordrinkbaar bier met een volle smaak. Te degusteren tijdens gezellige winteravonden, in huis met vrienden of alleen. 

Veluwse Schavuyt Tripel
Veluwse Schavuyt Tripel
Veluwse Schavuyt Tripel

7,5%

De laatste creatie is een tripel die qua traditie onder de zwaardere blonde bieren valt. Licht zoet van smaak met een stevig hop karakter zowel in bitterheid als aroma. Gerstemout en tarwemout vormen de basis voor dit bier. De combinatie van 2 nobele Europese hoprassen en het subtiele gebruik van kruiden, zoals korianderzaad, geven deze tripel zijn mysterieuze frisse zoete karakter.

Jopen Koyt
Jopen Koyt
Jopen Koyt

8,5%

Jopen Koyt wordt gebrouwen met gruit, een middeleeuws kruidenmengsel waarin ritueel geplukte gagel heel bepalend is. Volgens de mythe kan gagel hallucinerend werken en om dit te vermijden dient gagel geplukt te worden door blote heksen bij volle maan.

De kruidige smaak is zeer complex en zacht. Dit roodbruine bier is een replica van een stadsbier uit Haarlem en is gebrouwen volgens het brouwerskeur (voorgeschreven stadsrecept) uit 1407. Gevaarlijk lekker.

Brouwerij 't IJ - Natte
Brouwerij 't IJ - Natte
Brouwerij 't IJ - Natte

6,5%

Na de Zatte het oudste bier van Brouwerij ‘t IJ. De Natte is een zogenoemde dubbel, een Belgische soort van zachte donkere bieren. Door het gebruik van donkere mout heeft de Natte een roodbruine kleur. Die mout zorgt eveneens voor de zacht geroosterde smaak. Afgemaakt met zachtbittere hop is dit een mooi gebalanceerd bier en één van de klassiekers van de brouwerij.

Vattumus
Vattumus
Vattumus

Hertog Jan Grand Prestige
Hertog Jan Grand Prestige
Hertog Jan Grand Prestige

Bavaria Gold 0,0
Bavaria Gold 0,0
Bavaria Gold 0,0

Gulpener Ur-pilsner
Gulpener Ur-pilsner
Gulpener Ur-pilsner

5%

Eigenwijs bier! Heerlijk fris met een pittige, licht bittere twist. Honderd procent biologisch en vooral: vreselijk lekker. Dat komt door de iets kruidige hopsmaak en het lichte bittertje. Dit is pilsner zoals het bedoeld is.  

 

Gulpener Herfstbock
Gulpener Herfstbock
Gulpener Herfstbock

6,5%

Als de herfstbladeren vallen, is het tijd voor onze Gulpener Herfstbock. Een hartverwarmende smaakbeleving. Rond en uitgebalanceerd door de perfecte combinatie van bitter en zoet. Intens complex, met tonen van ingekookte fruitstroop en kruiden. Ervaar de vreugde van de herfst. Het ultieme bier na een stevige wandeling!

Praght Lentebock
Praght Lentebock
Praght Lentebock

7%

De vogels fluiten, de eerste bloemen beginnen te bloeien en de geur van versgemaaid gras komt je tegemoet. In het eerste lentezonnetje staat daar deze mooie Lentebock!

 Een verfrissend goudblond voorjaarsbier. Zoetig, fruitig met een lekkere bittere afdronk. Met hoppen uit eigen tuin. 

© Copyright 2017 - Huiscafe Daentje. Alle rechten voorbehouden.