Hoe wordt 't gemaakt?

Pastinaak appel soep

De pastinaak appelsoep viel goed in de smaak bij jullie, zeg. Een soepje om lekker warm van te worden in gure tijden. We delen graag de receptuur van kokkin Maaike. Simpel en lekker puur. Jij kan het ook.

Potten en pannen in de aanslag, maar eerst even naar de markt voor de volgende ingredienten:

Voor 4 personen, zeg maar.

-1 ui in halve ringen

-1 zoete appel

-1 kg pastinaak

-2 tenen knoflook

-2 dl witte wijn

-1/2 theelepel sambal

-groentebouillon

-scheutje room

-peper en zout

 

Klaar voor de start?

1 Snijd de ui in halve ringen en fruit aan in een beetje olie

2 Pers de knoflook en snijd de appel in blokjes. Voeg deze samen met de sambal bij de ui

3 Blus af met de witte wijn

4 Snijd de pastinaak in stukken en voeg toe.

5 Voeg zoveel groentebouillon toe dat de pastinaak net onder staat en kook op laag vuur gaar.

6 Pureer met de staafmixer en breng op smaak met de room en peper en zout.

Een puur, gezond, vegetarisch en glutenvrij soepje. Eet smakelijk!

 

Pastinaak soep

© Copyright 2017 - Huiscafe Daentje. Alle rechten voorbehouden.