Wat is er te doen?


13
dec
Aisling Urwin & Andre van der Hoff

Was je er bij vorig jaar in juni? Goed nieuws! Ze komen weer naar Nederland en natuurlijk ook naar Daentje. All the way from Ireland. 

Aisling Urwin  (harp, gitaar en zang) begon al als kind op de harp te spelen en studeert op dit moment Harp en Zang aan het UCC in Cork, Ierland. Naast harp speelt zij ook gitaar en piano, schrijft haar eigen songs en is een graag  geziene artieste op de Ierse podia . Vorig jaar won zij met een van haar composities een studiebeurs en mocht een opleiding volgen aan het prestigieuze Berklee College of Music in Boston .                                                                                                               

Andre van der Hoff  (fluiten, saxen en percussie) is in Hattem vooral bekend van de zeer geliefde huiskamerconcerten van La Luna en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend op de Nederlandse theaterpodia. Hij speelde oa met Harry Sacksioni, Herman Brood, Gruppo Sportivo, Roberto Jacketti & Scooters, Shooting Party, Lucretia vd Vloot, NUHR, Erik van Muiswinkel, Lebbis en Jansen en het Goede Doel om maar wat te noemen.

Samen doen zij in december weer een tour door Nederland en brengen een programma van oude en nieuwe Ierse/Keltische muziek . Een mooie mix van bekende en onbekende nummers zal de revue passeren.  

Ook nieuwsgierig? Wees welkom; we ontsteken de kaarsen en ontkurken de flessen. Reserveren voor dit besloten huiskamerconcert is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! De reservering is definitief als de betaling is ontvangen.

 

Woensdag 13 december 20.00 u

Reserveren: huiscafedaentje@xs4all.nl

Entree € 14,-

  

 

 

15
dec
Kerstmarkt in Hattem

Natuurlijk zijn we open tijdens dit gezellige sfeervolle evenement!

Rond Uit Hattem zorgt van 14.00 tot 21.00 voor een grote verscheidenheid aan winters ingerichte kramen, muziek in de binnenstad en nog veel meer. Kijk vooral even op hun website voor het hele programma. Maar kom voor de inwendige mens, die waarschijnlijk een tikkeltje verkleumd is, gewoon naar Daentje. Dat spreekt voor zich.

Geniet van onze heerlijke chocolademelk in puur, melk of wit. Maar proef ook vooral van onze Gulpener Wintervrund of de Noorderwiend van brouwerij Texels; die geven de wangen weer kleur! Of wat dacht je van Gulpener Bier van Verse Hop? In september hebben we nog rondgewandeld tussen de hopbellen en helpen oogsten; nu gebrouwen tot een mooi ongefilterd bier met een stevige body. Mocht je trek krijgen, dan hebben we in ons keukentje ook iets gebrouwen. Geen bier dan weliswaar, maar gewoon iets lekkers. Weet ik nog niet. Simpele maaltijd; stevig en gezond. Lijkt dat wat? Zie je dan.

25
dec
Daentje is weer even weg…

Van 25 december tm 7 januari namelijk. Even opladen weer en de sneeuw opzoeken in het hoge Noorden. Luieren met een boek bij de haard en mijmeren over het nieuw te komen jaar. Dit jaar geen nieuwjaarsborrel bij Daentje na twaalven helaas. Sorry!

Ja, jullie ook alvast hele fijne dagen met elkaar en zorg voor een goede start van 2018. 

Wanneer ook weer? Van 25 december tm 7 januari! Zie je snel weer.

Lfs,

Daentje

 

 

 

10
jan
Daentje kookt vega

Iedere eerste woensdag van de maand gaat Daentje vegetarisch koken. Waarom? Heb je de documentaire “Cowspiracy” op Netflix wel eens gezien? Nou, daarom dus. We weten dat het probleem van de uitstoot van methaan vele malen groter is dan de CO2 uitstoot van de transport sector. Alleen dat al!

Verder is het zoals je bij Daentje gewend bent: eten wat de pot schaft, eenvoudig, gezond en lekker voor € 13,50. Heeft het gesmaakt? Dan ligt het recept voor je klaar om mee te nemen, zodat je thuis ook eens wat vaker vega gaat. Nee weet je wat, ik mailt het je. Scheelt weer papier!

Alleen op reservering, dat wel. Oh en let op; dit keer dus een weekje later ivm de kerstvakantie.

Lfs,

Daentje

 

 

11
jan
Eten wat de pot schaft

Iedere eerste donderdag van de maand gaat Daentje koken, maar dit keer een weekje later ivm de kerstvakantie.Gewoon eenvoudig, gezond en lekker voor € 13,50. Een pasta, een maaltijdsalade, aardappeltjes uit de oven. Zoals je thuis ook wel zou kunnen maken, maar hoe fijn is het als je gewoon kunt aanschuiven! 

Alles huisgemaakt, dus geen gedonder met pakjes en zakjes. Heb je geen zin of geen tijd om te koken? Bel even naar Daentje voor 11.00 uur en we houden een plekje voor je vrij. Table d’hôtes zeg maar. Eten wat de pot schaft. Gezellig. Alleen op reservering, dat wel.

Nieuwsgierig wat we eten? Staat altijd een paar dagen van te voren op de website. En ik roeptoeter het ook wel even op Facebook.

Oh, ja! Het kan zijn dat je zelf je glaasje even moet bijschenken als Daentje druk is.

Lfs,

Daentje

 

 

12
jan
Vrijdag borreltijd bij Daentje

Iedere eerste vrijdag van de maand is het borrelen geblazen bij Daentje vanaf 16.00 uur, maar dit keer een weekje later ivm de kerstvakantie! Gewoon even lekker een wijntje doen of een van onze vele Nederlandse speciaalbieren. Altijd huisgemaakte bitterballen op de kaart en wie geen zin heeft om te koken na een wijntje teveel blijft gewoon een soepje met brood eten. Ook uit de keuken van Daentje natuurlijk. 

Lfs,

Daentje

 

 

17
jan
Backgammon nights bij Daentje

Eens in de twee maanden is het op woensdagavond Backgammon night bij Daentje vanaf 20.00! Ben je een fanatieke speler? Staat Backgammon, oftewel het spel met de punten bij jou ongebruikt in huis? Heb je zin om daar verandering in aan te brengen? Kom dan gewoon naar Daentje.Er zijn altijd wel een paar geoefende Hattemse spelers aanwezig die je kunnen leren hoe je Backgammon speelt. Je zult ontdekken dat het spel makkelijk, spannend en amusant is; een combinatie van geluk en wijsheid. 

Het leuke er aan is dat je het net zo lang of kort kunt laten duren als je wilt.

Je mag je eigen bord meenemen, maar er zijn ook voldoende speelborden aanwezig. Zie je dan!

Lfs,

Daentje

 

 

31
jan
Daentje kookt vega ...

Iedere eerste woensdag van de maand gaat Daentje vegetarisch koken, maar nu een weekje eerder. Waarom vega? Heb je de documentaire “Cowspiracy” op Netflix wel eens gezien? Nou, daarom dus. We weten dat het probleem van de uitstoot van methaan vele malen groter is dan de CO2 uitstoot van de transport sector. Alleen dat al!

Verder is het zoals je bij Daentje gewend bent: eten wat de pot schaft, eenvoudig, gezond en lekker voor € 13,50. Heeft het gesmaakt? Dan ligt het recept voor je klaar om mee te nemen, zodat je thuis ook eens wat vaker vega gaat. Nee weet je wat, ik mail het je. Scheelt weer papier!

Alleen op reservering, dat wel.

Lfs,

Daentje

 

 

1
feb
Eten wat de pot schaft

Iedere eerste donderdag van de maand gaat Daentje koken. Gewoon eenvoudig, gezond en lekker voor € 13,50. Een pasta, een maaltijdsalade, aardappeltjes uit de oven. Zoals je thuis ook wel zou kunnen maken, maar hoe fijn is het als je gewoon kunt aanschuiven!

Alles huisgemaakt, dus geen gedonder met pakjes en zakjes. Heb je geen zin of geen tijd om te koken? Bel even naar Daentje voor 11.00 uur en we houden een plekje voor je vrij. Table d’hôtes zeg maar. Eten wat de pot schaft. Gezellig. Alleen op reservering, dat wel.

Nieuwsgierig wat we eten? Staat altijd een paar dagen van te voren op de website. En ik roeptoeter het ook wel even op Facebook.

Oh, ja! Het kan zijn dat je zelf je glaasje even moet bijschenken als Daentje druk is.

Lfs,

Daentje

 

 

 

2
feb
Vrijdag borrelen bij Daentje

Iedere eerste vrijdag van de maand is het borrelen geblazen bij Daentje vanaf 16.00 uur. Gewoon even lekker een wijntje doen of een van onze vele Nederlandse speciaalbieren. Altijd een huisgemaakte snack op de kaart en voor wie geen zin heeft om te koken na een wijntje teveel blijft gewoon even een soepje met brood eten. Ook uit de keuken van Daentje natuurlijk. 

Lfs,

Daentje

 

7
feb
Okke Punt, huiskamerconcertje

We hebben weer een heel mooi huiskamerconcertje geprogrammeerd! Dit keer met singer-songwriter Okke Punt.

Van 2009 tot 2013 volgt Okke op het Conservatorium van Amsterdam de opleiding Pop Zang. In die periode speelt hij in de band van Yori Swart, destijds 3FM Serious Talent. Na zijn opleiding doet hij mee met het programma De beste singer-songwriter van Nederland van Giel Beelen. Hij bereikt de finale en zijn nummer Life Aint Easy wordt gezien als een van de beste producten van het seizoen. In 2015 speelt hij in binnen- en buitenland in de Engelse rockband Fiction Plane. Hij speelt gitaar en doet vocals. Tijdens een van de tours in Amerika schrijft hij het nummer 'Wat een dag' voor de wintercommercial van UNOX. Hij speelt dit nummer vervolgens o.a. live bij Giel Beelen op 3FM. Het nummer wordt verkozen tot meest populaire reclamemuziek van 2015.

En binnenkort dus bij Daentje om zijn nieuwe CD te promoten in een tour met kleinschalige optredens. Wil je erbij zijn? Reserveren kan via huiscafedaentje@xs4all.nl. De reservering is definitief als de betaling is ontvangen.

Woensdag 7 februari 20.00 uur.

Entree € 15,-

Hier nog even een ander  luisterfragmentje  van Okke Punt

 

 

 

17
feb
Juriaan kookt.........

Jawel, je ziet het goed; onze gastkok is weer bij Daentje! En hij gaat dit keer weer een klassiek Frans 5-gangen diner voor jullie koken.

Voor € 67,50 inclusief een bijpassend wijnarrangement. Meer weten? Hier vind je meer!

 

     

 

 

© Copyright 2017 - Huiscafe Daentje. Alle rechten voorbehouden.