Chocoladeverslaving? Hier zijn de beste chocoladesnoepjes om je te helpen

Hou je ook zo veel van chocolade? Vraag je je soms af of je geen chocoladeverslaving hebt? Dan ben je zeker niet de enige! Veel mensen houden van deze heerlijke soort snoep! Als je vindt dat je iets te veel chocolade eet dan is het belangrijk om niet zelf een schuldgevoel te creëren wanneer je je favoriet snoep eet. Zo voorkom je eetbuien en kun je genieten van je favoriete chocolade.

In deze blog helpen we je de beste chocolade snoepjes te vinden zodat je altijd kan genieten met mate en nieuwe snoepjes ontdekt! Ook geven we je inspiratie om zelf chocolade op een gezonde manier te verwerken in gerechten.

Individueel verpakte chocolade

Om veel snoep eten te voorkomen kun je het beste vooraf snackporties maken. Zo maak je jezelf later blij als je een zoete craving hebt. Wanneer je geen individueel verpakte chocolade hebt dan kan het zijn dat je een grotere verpakking gaat kopen omdat je sterk verlangt naar chocolade.

Zorg ervoor dat je altijd een portie chocolade mee hebt om dat verlangen te minderen. Een goede oplossing zijn chocolade repen. Ze zijn vaak individueel verpakt en zijn de perfecte snack voor tussendoor. Denk bijvoorbeeld aan Kit Kat. Deze knapperige reep omringd door melkchocolade is de beste snack voor wanneer je even iets zoets wilt.

Pure chocolade is altijd goed

Heb je vandaag al te veel eten gehad die veel suiker bevatten? Maar heb je nog wel een grote craving naar chocolade? Dan is het eten van pure chocolade een goede oplossing. Pure chocolade is namelijk goed voor je lichaam als het een hoog cacaogehalte heeft.

Cacao is rijk aan antioxidanten en flavonoïden. Deze stoffen helpen bloeddruk te verlagen, verminderen het risico op hart- en vaatziekten en helpen ontstekingen in je lichaam te verminderen. Ook heeft pure chocolade een grote en positieve invloed op je gelukshormoon. Waardoor je je blijer en minder gestrest kan voelen. Een blokje pure chocolade af en toe is dus heel gezond!

Chocolade in je ontbijt

Denk je als je opstaat al aan chocolade? Probeer het dan op een goede en gezonde manier te verwerken in je ontbijt! Een gebalanceerd dieet bevat ook de dingen die je lekker vindt. Zo kun je ervoor zorgen dat je goede maaltijden eet maar het ook leuk houdt.

We hebben twee ontbijtideeën die je chocolade verlangen vervullen:

  1. Havermout met pure chocolade: Mix havermout met je favoriete melk en fruit soorten en laat dit in de koelkast een uur dikker worden. Vervolgens giet je een laag gesmolten pure chocolade overheen. En wordt de volgende ochtend wakker met een heerlijke verrassing.
  2. Kwark met frambozen en cacao nibs: Cacoa nibs zijn gezonder dan normale chocolade, maar geven je nog wel een chocolade smaak. Voeg cacoa nibs toe aan je favoriete granola en strooi het vervolgens over een bakje met kwark en frambozen. Dit is de perfecte smaak combinatie!

Met deze tips vervul je je chocolade dromen op een verantwoorde manier!

 

 

 

 

 

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Huiscafedaentje
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart